СКАНДИНАВИЯНОВО!! Норвежки фиорди, Берген и четири скандинавски столици

София – Виена - Копенхаген – Шеланд – Ютланд – Орхус – Хиртшалс – Берген – Нерьойфиорд* - Флом* - Осло – Стокхолм - Хелзинки – Стокхолм -Виена - София

9 дни / 8 нощувки
Цена от: 2490.00 лв.


Дата Цена Резервирай
19.08.2021 2490 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
ПРОГРАМА :
 
1 ден: полет до Копенхаген
Сбор на летище София, Терминал 2 за полет до Копенхаген с в 13.35 ч с прекачване. Пристигане в 17.00 ч. местно време. Трансфер с автобуса до Копенхаген. Първо запознанство с датската столица с кратка автобусна обиколка. Настаняване в хотел в района на Копенхаген /хотелът е разположен извън града/.  Нощувка.
 
2 ден: разглеждане на Копенхаген, пътуване през Дания
Закуска. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време. 13.00 ч. отпътуване за датското пристанище Odde. Прекосяваме с автобуса най-големия от датските острови – Шеланд, за да се качим на ферибот за полуостров Ютланд. Пътуването през Северно море трае 1 час и 15 минути. Акостираме на втория по големина град в Дания – Орхус, откъдето ще се отправим за пристанището Хиртшалс. Качване на кораба за Берген. Настаняване в каюти. Нощувка.
 
3 ден: Берген
Пътуване през Северно море. Пристигане в Берген в 12.30 ч.  Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паментници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите.  Вечеря по желание. Нощувка.
 
4 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница
Закуска.
*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.
Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!
*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.
Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!
Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.
 
5 ден: Осло
Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица Осло: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време. Отпътуване за Швеция. Настаняване в хотел в района на Карлщад/Йоребру. Вечеря по желание.  Нощувка.
 
6 ден: Стокхолм, музея Васа
Закуска. Отпътуване за Стокхолм. По желание /предварителна резервация!/ посещение на кораба-музей Васа.
*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!
Качване на кораба за Хелзинки. В 16.30 ч. започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти.
 
7 ден: Хелзинки
10.00 ч. пристигане в Хелзинки.  Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти.
 
8 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден
10.10 ч. пристигане в Стокхолм.
Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.
Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 
*Музеят на най-успешната шведска поп група АББА
*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.
Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Вечеря по желание. Нощувка.
 
9 ден: Полет за София
Закуска. Трансфер до летище Арланда за полет до София в 09.35 с прекачване. Пристигане в София на Терминал 2 в 17.50 ч.
 
Вид настаняване Цени
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима  2 490 лв
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама  2 575 лв
Трети възрастен
/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/
2 510 лв
Възрастен в единична стая и вътрешна каюта 2958 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2 460 лв
 
Цената включва: 
 • Самолетни билети София-Копенхаген с прекачване във Виена на Австрийските авиолинии
 • Самолетни билети Стокхолм-София с прекачване във Виена на Австрийските авиолинии
 • Летищни такси
 • Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 8 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп
 • Багаж: 1 брой чекиран до 23 кг
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Копенхаген, Берген, Осло, Стокхолм, Хелзинки
 • Местни екскурзоводи за Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген
 • 8 нощувки, както следва:
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Копенхаген
 • 1 нощувка във вътрешна каюта на кораба от Хиртшалс до Берген
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на фиордите
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Карлщад/Йоребру
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Стокхолм
 • 2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
 • Всички пътни и пристанищни такси
Полетна информация:
София 13:35 ч. – Виена 14:10 ч.
Виена 15:15 ч. – Копенхаген 17:00 ч.
 
Стокхолм, 09:35 ч. – Виена 11:50 ч.
Виена 15:20 ч. - София 17:50 ч.
 
NB:
Необходима валута за Скандинавия:
Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони)
Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони)
Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони)
Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)
*Във Финландия местната валута е евро!
 
Условия за резервации:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата : 35туристи
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
- Няма паспортен и визов режим в странатa; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
Цената не включва: 
 • Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/ 
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 18 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 27 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 36 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/
 • Пакет 4 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, в района на Карлщад/Йоребру , в района на Стокхолм и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 266 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за трите нощувки на кораб: 95 лв на човек при настаняване в  двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
 • Вход за Кметството в Стокхолм: възрастен - 120 шведски крони = 25 лв, деца до 15 г. - 40 шведски крони = 9 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вход в музея Васа: възрастен 150 шведски крони = 30 лв, деца и младежи до 17.99 г. безплатно, /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вход в Скансен: възрастен 220 шведски крони, ученици и пенсионери 200 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Вход в музея Абба: възрастен 250 шведски крони, деца и младежи до 14.99 г. 95 шведски крони, студенти и пенсионери 185 шведски крони /по желание, заплаща се на място
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец  – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
Booking.com

Бюлетин

Абонирайте се за нашия Бюлетин за да получавате катуалните промоции на Вашия E-mail.

Работно време

Обедна почивка
13:30 - 14:30

Понеделник
10:00 - 18:00
Вторник
10:00 - 18:00
Сряда
10:00 - 18:00
Четвъртък
10:00 - 18:00
Петък
10:00 - 18:00
Събота
Почивен ден
Неделя
Почивен ден

Идентификация

Обади се