СЪРБИЯЕкскурзия до БЕЛГРАД за ВЕЛИКДЕН - 4 дни

Автобусна екскурзия – 4 дни /3 нощ. (НИШ, БЕЛГРАД, СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ, НОВИ САД )

4 дни / 3 нощувки
Цена от: 245.00 лв.


  • ПРОГРАМА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1
17.04.2020 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм “Ал. Невски”, София по маршрут София - Калотина - Пирот - Ниш - Белград. (София - Белград 400 км) Пътуване към Сърбия. Пристигане в Ниш около обяд. Пешеходна обиколка в центъра на Ниш - ул. „Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националния театър, Турската крепост от 18 век (на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус), двореца „Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаваме за Белград. Пристигане в Белград вечерта и настаняване в хотел. Нощувка в Белград.

Ден 2
18.04.2020 Закуска. От 09.00 ч. до 12.00 ч. – туристическа и пешеходна обиколка на Стари и Нови Белград: „Площада на републиката”, Националното събрание, Националния театър, Националния музей, Музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св. Сава” – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав. Разглеждане на: Старата крепост – един от символите на Белград, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, парка Калемегдан. Този ден обиколката ни ще завърши с разходка в един от най-богатите квартали на града – „Дединие”, където ще имате възможност да видите Къщата-музей на Йосип Броз Тито и др. Свободно време с възможност за разглеждане на комплекса “Нови Београд”, където можете да пийнете кафе и да се полюбювате на гледката към р. Сава – най-големият приток на Дунав. Свободно време. По желание - разходка с корабче по р.Сава. Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия”, център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър”, още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Ще се потопите в старата атмосфера на културния и бохемския живот на града. Вечерта, по желание - вечеря в типична сръбска кафана. Нощувка в Белград.

Ден 3
19.04.2020 Закуска. В 09.00 ч. – отпътуване за градчето Сремски Карловци, където ще се разгледат най-важните културно-исторически паметници – Патриаршията (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), Сръбската гимназия, Православната църква. Свободно време в централната част, след което, по желание, следва посещение на винарска изба, където може да се направи дегустация на 6 вида вино от специалното десертно вино Бермет (от което са пили аристократите на бившата Австро-Унгария). Възможност, по желание - за обяд в традиционен ресторант с рибена чорба, характерен специалитет на местната кухня още от времето на Австро-Унгарската империя. Пътуването продължава към Нови Сад. Следва обиколка на града, която започва от центъра с разглеждане на Сръбския национален театър, централния площад „Trg Svobode” с впечатляващи със своята архитектура сгради като Католическата църква, сградата на Кметството, Ортодоксалната църква и др. Продължаваме по най-старата улица в града – „Пасичева”, с интересната сграда на Националната библиотека „Matica Srpska”, ул. „Дунавска”, която води до Националния парк „Денавски” и до река Дунав. Обиколката продължава с автобус, като минаваме покрай къщата на Марич Милева, съпругата на Алберт Айнщайн, ж.п. гарата, „Булеварда на свободата”, пешеходната алея покрай р. Дунав и красивия плаж, наречен „Strand”, продължаваме през моста „Rainbow” до крепостта „Петроварадин”, наречена „Гибралтар на р. Дунав”. Посещение на Крепостта – една от най-добре запазените крепости в света, с чудесна гледка към града и река Дунав. Възможност да се насладите на чудесната гледка с напитка в едно от кафенетата около Крепостта. Свободно време. Привечер – връщане в Белград. Вечерта, по желание - вечеря в ресторант с традиционна сръбска кухня. Нощувка в Белград.

Ден 4
20.04.2020 Закуска. От 09.00 ч. – разходка в Белград, която започва от главната пешеходна улица „Княз Михайлов”, простираща се от площад „Теразие” до крепостта Калемегдан, откъдето се открива чудесна гледка към града. Този район е централната търговска част на града. Свободно време за разглеждане на града, пазаруване и обяд в типична сръбска кафана. Около обяд – отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
- 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград,
- екскурзия до Сремски Карловци (3-ти ден);
- екскурзия до Нови Сад (3-ти ден);
- транспорт с туристически автобус;
- екскурзоводско обслужване, местен екскурзовод (на бълг. език) и водач от ТO ;
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 - медицинска и туристическа застраховка: 6 лв (за лица до 70 год.), 12 лв (за лица от 71 год.
до 80 год.);
 - разходка с корабче по р.Сава - около 10 евро (2-ри ден);
- вечеря в кафана в бохемския квартал Скадарлия –  около 20 евро (2-ри ден);
- дегустация на вина с хапки в Сремски Карловци – около 4 евро (плаща се на място) -
  3-ти ден;
- обяд с рибена чорба в ресторант в Сремски Карловци – около 3 евро (3-ти ден);
- вечеря в ресторант с традиционна сръбска кухня - ........ (3-ти ден);
      - обяд в типична сръбска кафана - ........ евро (4-ти ден);
      - входовете на музеите - .........;
      - билети за градския транспорт.
3. За деца до 12 год., настанени на трето, допълнително легло – отстъпката е 25 лв.
4. Цената 245 лв е за човек в двойна стая.
- Доплащане за единична стая – 140 лв. - /подлежи на актуализация/
5. Цената 245 лв е за нощувки в хотел 3*.
- При нощувки в хотел 4* - доплащане 30 лв. - /подлежи на актуализация/
                
 
Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична стая са към дата 05.03.2019 г и подлежат на актуализация.
 
 
 6.  Начин на плащане:   
 - в брой (в офиса на ТО)              
  - по банков път
 

 
 
Информация за хотела (или подобен):
хотел  Centar Balasevic  3*       http://www.centarbalasevic.rs/eng_index.php 
 хотел  Boutique Hotel Tash Belgrade  3*  www.hoteltash.com
 

ЦЕНАТА  245 лв Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА
ПРИ  ГРУПА от 35 до 39 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  265 лв
 
 
ПРИ ГРУПА ОТ 9 до 14 ЧОВЕКА  СЕ ПЪТУВА С МАЛЪК АВТОБУС и ЦЕНАТА Е  280 лв
 

ЦЕНАТА  245 лв Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА
ПРИ  ГРУПА от 35 до 39 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  265 лв
 
 
ПРИ ГРУПА ОТ 9 до 14 ЧОВЕКА  СЕ ПЪТУВА С МАЛЪК АВТОБУС и ЦЕНАТА Е  280 лв
 


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
Booking.com

Бюлетин

Абонирайте се за нашия Бюлетин за да получавате катуалните промоции на Вашия E-mail.

Работно време

Обедна почивка
13:30 - 14:30

Понеделник
09:30 - 18:30
Вторник
09:30 - 18:30
Сряда
09:30 - 18:30
Четвъртък
09:30 - 18:30
Петък
09:30 - 18:30
Събота
Почивен ден
Неделя
Почивен ден

Идентификация

Обади се